Δήμος Τρικάλων: Θέλουν να ελέγχουν τους υπαλλήλους με μικροτσίπ!

Σε νέες δραστικές λύσεις αποφάσισε να προβεί ο δήμος Τρικάλων, προκειμένου να ελέγξει τους πραγματικά φιλότιμους εργαζομένους. Εφαρμογή μικροτσίπ στο χέρι των δημοτικών υπαλλήλων.

Αποφασισμένη να σφίξει τα λουριά στους Δημοτικούς Υπάλληλους η Δημοτική Αρχή Τρικάλων.

Ο Δήμος Τρικκαίων έχει ξεκινήσει έρευνα αγοράς για να προμηθευτεί το καλύτερο μηχάνημα σε προσιτή τιμή, προκειμένου να ελέγχει με σιγουριά και ασφάλεια το ωράριο των δημοτικών υπαλλήλων.

Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας, και συνέχισε λέγοντας πως "Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει μια σειρά, για την ορθή λειτουργία του Δήμου, στο ωράριο των υπαλλήλων και αυτό πιστεύω πως θα γίνει με την απόκτηση μικροτσίπ που θα διαθέτει ο κάθε δημοτικός υπάλληλος.

Πιστεύω πως με την προμήθεια τέτοιου υπερσύγχρονου μηχανήματος θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την προσέλευση και την αποχώρηση των υπαλλήλων του Δήμου Τρικκαίων στο σύνολο των υπηρεσιών".

Πηγή: news247.gr.

Σχόλιο:  Η "αιτιολόγηση" για τον έλεγχο της προσέλευσης των εργαζομένων ηχεί στα αυτιά μου τόσο προσχηματικά, όσο και οι πόλεμοι που γίνονται για την "αντιμετώπιση των τρομοκρατών". Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να είναι σίγουρες οι αρχές ότι οι υπάλληλοί τους προσέρχονται εγκαίρως στη δουλειά τους, εκτός από αυτή τη "λύση"; Τόσοι άλλοι οργανισμοί πώς έχουν αντιμετωπίσει τα φαινόμενα αυτά χωρίς να αγοράσουν τέτοιου είδους συσκευές; Εκτός αυτού ποιός μπορεί να εγγυηθεί ότι μια τέτοια συσκευή δεν θα έχει κι άλλες χρήσεις (εξ αρχής ή μεταγενέστερα), όπως π.χ. η αποθήκευση προσωπικών κι άλλων δεδομένων;
Γενικότερα υπάρχει η τάση να χρησιμοποιούνται σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης, κάτι που πρέπει όλους να μας βρίσκει απολύτως αντίθετους, γιατί δεν θα πρέπει σαν μέλη της κοινωνίας να κάνουμε εκπτώσεις στις ελευθερίες μας, με κανενός είδους αιτιολόγηση.
Τέλος είναι πολύ αντιφατικό όταν κάποιος από την μία να λέει ότι θα διαθέσει το οποιοδήποτε ποσό για την αγορά μηχανημάτων παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα όπως ο ίδιος ο δήμαρχος Τρικκαίων δηλώνει: «ίσα-ίσα που πληρώνουμε τη μισθοδοσία και τα βασικά έξοδα λειτουργίας του δήμου», προσθέτοντας πως με 600.000 ευρώ τοκοχρεολύσια τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα (πηγή).