ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ "THE GREEKZ"! ΕΚΛΕΙΣΑΝ TO SITE!

Άλλο ένα ελληνικό torrent site έκλεισε. Όπως διαβάζουμε από το newsit.gr συνελήφθησαν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης και κατηγορούνται για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω ίντερνετ.
Μετά την ιστορία με το gamato και τις διώξεις, φαίνεται για τα καλά ότι οι πολυεθνικές εταιρίες (μέσω της ΕΠΟΕ) έχουν περάσει για τα καλά στην αντεπίθεση.
Μόνο ένα σχόλιο θα κάνω πάνω στο θέμα της πειρατείας. Δεν είναι οι εταιρίες κινηματογραφικές, μουσικές κλπ τα θύματα της υπόθεσης, αλλά οι θύτες. Αν φρόντιζαν να προωθούν την πραγματική τέχνη κι όχι εφήμερα δημιουργήματα με ΜΟΝΟ σκοπό το κέρδος, αλλά και ταυτόχρονα αν φρόντιζαν τα δημιουργήματά τους να παρέχονται σε λογικές τιμές στον κόσμο, τότε δεν νομίζω π.χ. ότι θα υπήρχε σήμερα το θέμα της πειρατείας της μουσικής. Αλλά επειδή αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα, σταματάω το σύντομο σχόλιό μου κάπου εδώ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... / 4 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:36 μ.μ.  

Ενα μεγαλο μπραβο στους αχρηστους που ευθυνονται για αυτη τη καταληξη.Η καλυτερα στα καλοκουρδισμενα αδαη στρατιωτακια που αντι να ασχοληθουν με κατι σωστο και ουσιαστικο οπως την εξαλειψη της παιδικης πορνογραφιας , κλεισαν ακομα ενα στεκι το οποιο αποτελειτο απο απλο λαο, υπαλληλους, εργατες που ψαχνουν τροπους επικοινωνιας και διασκεδασης.(Και δεν μιλω για τους moderators.)Τα ρομποτ/οργανα του κεφαλαιου μπορουν να βρουν λυσεις στον απλο λαο για μουσικη,ταινιες,παιχνιδια και ολα αυτα ? Οι ιδιοι που εκαναν συλληψεις δεν εχουν "κατεβασει" λεγομενα "παρανομα" αρχεια ??? Μη ξερασω.Η μηπως πρεπει να πληρωνουμε τα υπερογκα ποσα που ζητουν οι εταιρειες με το ετσι θελω ? Και εγω ειμαι απολυτος υπερ των πνευματικων δικαιωματων αλλα με μια λογικη.Αθλιοι...

Ανώνυμος είπε... / 5 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:44 π.μ.  

Παντως ακουγεται οτι δεν συνεβει το ιδιο και με το greek tracker, αλλα εχουν κλεισει προσωρινα οι servers μεχρι να τελειωσει η αναμπουμπουλα.