ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ DIDI MUSIC ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ DEPECHE MODE!



Λοιπόν, μετά τα όσα συνέβησαν στην συναυλία των Depeche Mode και η οποία ακυρώθηκε, ξεκίνησε συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας προς την Didi Music.

ΑΙΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΠΡΟΣ

DIDI MUSIC SA & BIG STAR PROMOTION LTD.
Επτανήσου 3 & Πιπίνου 2, 11257 Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ. 210 8820426 Φαξ 210 8820817
e-mail info@didimusic.gr

Κοινοποίηση: 1.Υπουργείο Ανάπτυξης-Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Φαξ: 210 3842642, e-mail: info@efpolis.gr
2. Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.
Φαξ: 210 3300591, e-mail: info@ekpizo.gr
3. Συνήγορος του Καταναλωτή.
Φάξ: 2106460414
4.Λοιποί ενδιαφερόμενοι, κρατικοί και μη,φορείς.
5. Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ( ηλεκτρονικά και έντυπα)


Την 12η Μαϊου 2009, ημέρα Τρίτη οι Αιτούντες και κατωτέρω υπογράφοντες προσήλθαμε στο συναυλιακό χώρο “Terra Vibe Park’’ στην περιοχή Μαλακάσα προκειμένου να παρακολουθήσουμε συναυλία του συγκροτήματος Depeche Mode την οποία είχε ανακοινώσει από Οκτώβριο 2008 και διοργάνωσε η καθ’ης η καταγγελία Εταιρεία.
Η συναυλία, η οποία βάσει προγράμματος θα άρχιζε στις 21.00 μμ αναβλήθηκε στις 21.35 μμ όταν η Διοργανώτρια ανακοίνωσε ασθένεια του τραγουδιστή του συγκροτήματος.

Η ανακοίνωση ήταν αντιφατική αφού πότε ανέφερε ξαφνική αδιαθεσία και πότε αδιαθεσία που είχε διαπιστωθεί από το πρωί εκείνης της ημέρας δημιουργώντας ερωτήματα για την αξιοπιστία της Εταιρείας που ενδεχομένως γνώριζε το υφιστάμενο πρόβλημα υγείας αλλά παρ’ όλα αυτά άφηνε το κοινό να πιστεύει ότι όλα βαίνουν καλώς.

Η ανακοίνωση ήταν ασαφής ως προς τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των περίπου 30.000 ατόμων που εμβρόντητοι δεν άκουσαν τίποτα για επιστροφή της αξίας των εισιτηρίων των οποίων η τιμή ξεκινούσε από 60 ευρώ και έφθανε τα 100 ευρώ (διεκδικώντας πρωτιά ακρίβειας στα ευρωπαϊκά συναυλιακά δρώμενα).
Το θεμιτό θα ήταν να επιστραφούν τα χρήματα των εισιτηρίων σε κάθε περίπτωση και εφόσον υπάρξει επαναπρογραμματισμός της συναυλίας να είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός από εμάς αν θα προμηθευτεί εκ νέου εισιτήριο.
Είναι απαράδεκτο η Διοργανώτρια να δεσμεύει εις βάρος του καθενός από εμάς ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό, η τοκοφορία του οποίου ακόμα και για ελάχιστο χρονικό διάστημα της αποφέρει τεράστια κέρδη..

Η ανακοίνωση ήταν προφανώς προσβλητική για τους περισσότερους από εμάς που έχοντας πάρει άδεια από τις εργασίες μας ακούσαμε την διοργανώτρια να αναφέρει πως η συναυλία μάλλον θα λάβει χώρα την επόμενη, επίσης εργάσιμη, ημέρα.
Ποιος άραγε στις μέρες μας μπορεί με τόση ευκολία να φεύγει καθημερινά από τη δουλειά του για να παρακολουθήσει μια συναυλία;
Ποιος θα αποζημιώσει όλους αυτούς που ταξίδεψαν από Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Καστοριά, και άλλες πόλεις με σκοπό να δουν το αγαπημένο τους συγκρότημα και αντ’ αυτού εισέπραξαν μόνο απογοήτευση;
Γιατί η καθ’ ης δεν υπολόγισε τόσους νέους ανθρώπους που έσπευσαν να υποστηρίξουν τη διοργάνωσή της πληρώνοντας ένα ακριβό εισιτήριο, πληρώνοντας εισιτήρια σε ναυλωμένα λεωφορεία προκειμένου να μεταβούν σε μια δυσπρόσιτη κατά κοινή ομολογία περιοχή ή οδηγώντας μέχρι εκεί με το ΙΧ τους και περπατώντας για τουλάχιστον 35 λεπτά επί της εθνικής οδού προκειμένου να φθάσουν στο χώρο;
Ένας χώρος που προορίζεται να φιλοξενεί τόσο μεγάλο αριθμό ατόμων θα πρέπει να είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να εξασφαλίζει την ασφαλή προσέλευση, παραμονή και αποχώρησή τους (θέσεις πάρκινγκ, μέτρα πυρασφάλειας, εξειδικευμένο προσωπικό κτλ).
Ποια άραγε από όλα αυτά τα εχέγγυα ασφάλειας πληρούνται στον εν λόγω κατάφυτο και άκρως ευαίσθητο περιβαλλοντολογικά χώρο;
Εδώ, πρέπει να προστεθούν και οι μαρτυρίες που αναφέρουν πως ενώ υπήρχε η επίσημη ανακοίνωση για ενδεχόμενη διεξαγωγή της συναυλίας την επόμενη ημέρα, η Διοργανώτρια ήδη από το πρωί της επόμενης είχε αρχίσει να «ξεστήνει» μηχανήματα και εξοπλισμό από το χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η Εταιρεία γνώριζε ότι η συναυλία δεν θα πραγματοποιηθεί, εισιτήρια πωλούνταν έξω από το χώρο σε ειδικά διαμορφωμένα ταμεία μέχρι και τις 21.35 μμ, την ώρα δηλαδή που η Κα Μαντζούκα, εκπρόσωπος της Διοργανώτριας ανακοίνωνε την ματαίωση.
Οι παρευρισκόμενοι συνέχιζαν να καταναλώνουν ποτά και φαγητά εντός του χώρου της διοργάνωσης (για τα οποία δεν κόβονταν οι απαραίτητες νόμιμες αποδείξεις) χωρίς κανένας των υπευθύνων να τους αποτρέψει, ξοδεύοντας έτσι ακόμα περισσότερα χρήματα με αφορμή και λόγο μια συναυλία που δεν έγινε ποτέ.

Και το πλέον οδυνηρό και επικίνδυνο, όταν πια ο κόσμος άρχισε να εγκαταλείπει απογοητευμένος το χώρο, οι διοργανωτές ήταν εξαφανισμένοι, κανένας υπεύθυνος δεν ανέλαβε να κατευθύνει το πλήθος προς τις εξόδους οι οποίες ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ (πέραν μίας που φυσικά δεν επαρκούσε για να εξέλθει πλήθος 30.000 ατόμων με ασφάλεια) και αναγκάστηκε ο κόσμος να τις διαρρήξει για να μην κινδυνέψουν ζωές.
Η Τροχαία, δε, δεν είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως για την ακύρωση της συναυλίας ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να διευκολύνει την διέλευση των οχημάτων.
Κάτι που κόστισε σε όλους επιπρόσθετη ταλαιπωρία, εκνευρισμό και κούραση.

Την 12η του τρέχοντος έλαβαν χώρα γεγονότα που υποτιμούν τη νοημοσύνη μιας μεγάλης μερίδας νέων ανθρώπων. Το συναυλιακό επίπεδο της Ελλάδας με τέτοια συμβάντα μόνο δεν προάγεται.

Αυτό που μένει να δούμε είναι κατά πόσο η Διοργανώτρια Εταιρεία είναι έτοιμη να ακούσει τα παράπονα και να ικανοποιήσει τα απολύτως εύλογα αιτήματα των πελατών της αποδεικνύοντας έτσι τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητά της καθώς και το σεβασμό προς το ελληνικό κοινό.

Για τους λόγους αυτούς,

Ζητάμε

1)Άμεση επιστροφή του 100% της αξίας των εισιτηρίων
α)είτε με επίδειξη των αποκομμάτων των εισιτηρίων
β)είτε με επίδειξη των περικάρπιων διακριτικών που φορούσε ο καθένας μας μετά την είσοδο στο χώρο της συναυλίας ,που υπέχουν θέση εισιτηρίων και συμβολίζουν βάσει διαφορετικού χρωματισμού το ποσό που κατέβαλλε ο καθένας για να προμηθευτεί το εισιτήριο, δεδομένου ότι πολλοί «πέταξαν» ή έχασαν τα εισιτήριά τους μην μπορώντας να προβλέψουν τη ματαίωση της συναυλίας
γ)είτε με έλεγχο των σχετικών συναλλαγών για αγορές εισιτηρίων που πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά και μέσω πιστωτικών καρτών

2)Αποζημίωση για τα λοιπά έξοδα.

Αναμένουμε έγγραφη απάντηση στο αίτημα μας ως προς την επίλυση του θέματος και επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.


Αθήνα, 15/05/2009
Οι Aιτούντες

Αν συμφωνείτε με το παραπάνω κείμενο, υπογράψτε με το πραγματικό σας όνομα και όχι με nicks, για να θεωρηθεί έγκυρη η υπογραφή σας!

ΕΝΑΣ "ΓΑΜΟΣ" ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ


Το ότι ο Michael Jakson απεβίωσε προχθές το βράδυ από ανακοπή καρδιάς το γνωρίζετε όλοι φαντάζομαι. Αυτό όμως το οποίο εγώ παρατήρησα είναι ότι έπρεπε να πεθάνει μπας και ακούσουμε κάποιο τραγούδι του και γενικά καλή μουσική, μιλώντας κυρίως για το πανάθλιο MTV και τα παρόμοια κανάλια. Και ο λόγος φυσικά που παίζονται τα τραγούδια αυτά δεν είναι μια ξαφνική στροφή προς την ποιότητα, αλλά το γεγονός ότι λόγω του πρόσφατου θανάτου του, το όνομα του Michael Jakson έγινε και πάλι εμπορικό. Και ασφαλώς σε δύο βδομαδούλες θα ξαναγυρίσουν οι διάφοροι 50cent, Britney Spears κλπ. Ο προβληματισμός μας θα έπρεπε να είναι έντονος αλλά σε μια έτσι κι αλλιώς φαιδρή και αποχαυνωμένη κοινωνία αυτό που ζητάω μοιάζει ουτοπικό...


Μ.Γ.


Η εικόνα είναι από εδώ

ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ: ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΑ



Όλοι σας πιστεύω θα έχετε παρατηρήσει ότι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν επιδοθεί τον τελευταίο καιρό σε έναν αγώνα δρόμου, με προσφορές εκατοντάδων λεπτών χρόνου ομιλίας και γραπτών μηνυμάτων, για τους χρήστες των καρτοκινητών τους υπηρεσιών.
Επίσης θα έχετε παρατηρήσει -όσοι χρησιμοποιείτε κάποια από αυτές τις προσφορές- ότι μετά από λίγο καιρό παρουσιάζονται προβλήματα με την χρήση του τηλεφώνου. Πολλές φορές τα τηλέφωνα φαίνονται εκτός λειτουργίας ενώ έχουν "κανονικά σήμα", ή κάποιες ώρες της ημέρας η πραγματοποίηση κάποιας κλήσης από αυτά αποδεικνύεται όνειρο θερινής νύχτας, μιας και ό,τι νούμερο προσπαθήσεις να καλέσεις, σου δείχνει κατειλημμένο στην καλύτερη περίπτωση, χωρίς όμως αυτό να είναι.
Από την άλλη μεριά, όσοι έχουν συμβόλαιο με την οποιαδήποτε εταιρία κινητής τηλεφωνίας (και πληρώνουν το μηνιαίο τους πάγιο) μπορούν την ίδια ώρα να καλέσουν κανονικά, ακόμα και τον ίδιο αριθμό που ένα καρτοκινητό δεν μπορούσε να καλέσει μερικά δευτερόλεπτα πριν.
Η δικιά μου απορία είναι, γιατί από τις εταιρίες αυτές δεν χρησιμοποιούν κάποια από τα τεράστια κέρδη που εμφανίζουν, για να αναβαθμίσουν το δίκτυό τους και να μην παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα; Ας μην ξεχνάμε ότι τον Έλληνα τον έχει καταλάβει μια μανία με το κινητό και ενώ είμαστε μια χώρα με δέκα εκατομμύρια κατοίκους, έχουμε περίπου δεκαπέντε εκατομμύρια ενεργούς τηλεφωνικούς αριθμούς.
Εν τέλει, δεν είναι δυνατόν οι εταιρίες αυτές, που έχουν αναλάβει να διαχειρίζονται ένα αγαθό, όπως είναι αυτό της ελεύθερης και απρόσκοπτης επικοινωνίας, να το εκμεταλλεύονται με διακρίσεις, ανάλογα με τον «πορτοφόλι» του πελάτη και τα χρήματα που αφήνει σε αυτούς. Μήπως είναι η ώρα να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα κινητά τόσο, να μειωθούν τα κέρδη τους έστω και λίγο και επιτέλους να δώσουν σημασία σε όλους εμάς, που δεν έχουμε τα λεφτά και την διάθεση να τους «ακουμπήσουμε» ολόκληρους μισθούς προκειμένου να έχουμε ένα δικαίωμα (ή για κάποιους άνεση) που πλέον θεωρείται δεδομένο;

Επίσης να πούμε ότι η φωτογραφία της ανάρτησης είναι από ένα ενδιαφέρον άρθρο του away.gr, για την εξέλιξη της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ:ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΤΙ;

Για να δούμε!Για άλλη μια χρονιά τα αποτελέσματα των πολυπόθητων πανελληνίων "διαγωνισμών" -και όχι εξετάσεων κατ'εμέ- αναρτήθηκαν στα σχολεία όλης της χώρας. Άλλοι τα πήγαν καλύτερα από ότι περίμεναν, άλλοι χειρότερα κλπ κλπ.
Κατ' αρχήν θα πρέπει να πούμε για ακόμα μία φορά ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου με μία αποτυχία ή την μη εκπλήρωση του στόχου που έχει βάλει κάποιος, μέσω των πανελληνίων. Η ζωή συνεχίζεται και υπάρχει πάντα και η δεύτερη και τρίτη προσπάθεια, με περισσότερο χρόνο, αλλά και μεγαλύτερη ωριμότητα όσον αφορά την αντιμετώπιση του διαβάσματος και της συγκεκριμένης κατάστασης γενικότερα. Σοβαρά τώρα, το σύστημα που έχουμε είναι τραγικό, όταν καλείς τα παιδιά στα 18 τους χρόνια να πάρουν μια απόφαση που θα επηρεάσει την ζωή τους άμεσα και ταυτόχρονα δεν φροντίζεις όσους δεν καταφέρνουν να περάσουν σε μία σχολή να τους αποκαταστήσεις, αλλά τους στέλνεις κατευθείαν στην αγκαλιά παραμάγαζων, που ονομάζονται "Ιδιωτικά Πανεπιστήμια" ή "Ι.Ι.Ε.Κ"(με όλη την σημασία της παρένθεσης)!
Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, τώρα θα έρθει η ώρα για τους περισσότερους να κάνουν το μηχανογραφικό τους. Εκεί θα πρέπει να ακολουθηθούν ορισμένοι βασικοί κανόνες, για να έρθει το όσο δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Το πρώτο βήμα είναι να μην λάβετε υπ' όψην τα όσα σας λένε οι καθηγητές σας ή οι δικοί σας (εκτός αν οι αντιρρήσεις τους έχουν να κάνουν με σοβαρά ή οικονομικής φύσης προβλήματα) και να δηλώσετε πρώτα από όλες την σχολή που θέλει ο καθένας περισσότερο, άσχετα με το αν την πιάνετε ή όχι. Σκεφτείτε τις περσινές βάσεις που έπεσαν μέχρι και 2.000 μόρια σε πολλά τμήματα!Οπότε μην αποκλείετε τίποτα. Στην συνέχεια βάλτε τα τμήματα που σας αρέσουν πραγματικά και ύστερα από αυτά τμήματα που το αντικείμενό τους σας αρέσει λιγότερο. Η δική μου συμβουλή είναι να κάνετε ένα Μηχανογραφικό, στο οποίο θα βάλετε πολλές σχολές και θα πείτε π.χ. ότι μέχρι την 10η επιλογή θα πάω να σπουδάσω, ενώ οτιδήποτε πιάνω μετά δεν θα το ακολουθήσω και θα κάνω κάτι άλλο. Σκεφτείτε ότι αν πιάσετε την σχολή που θέλετε, δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με τις παρακάτω επιλογές. Αν όμως είστε οριακά και δεν ξέρετε αν θα πιάσετε την σχολή που θέλετε ή όχι και δεν την πιάσετε τελικά, τι θα κάνετε; Η επιλογή που παίρνουν πολλοί είναι να πάνε στο εξωτερικό, αλλά η επιλογή που παίρνουν εξίσου πολλοί είναι να ξαναδώσουν και πραγματικά είναι τελείως διαφορετικό το συναίσθημα να ξαναδίνεις έχοντας ως "καβάτζα" μια σχολή που σε ενδιαφέρει από λίγο έως πολύ, και άλλο να πας να ξαναδώσεις και να είσαι τελείως "στον αέρα".
Πάντως ότι και να κάνετε, θα πρέπει να το σκεφτείτε και να το ψάξετε καλά. Στις μέρες μας το ίντερνετ είναι μία μεγάλη βοήθεια. Ψάξτε για οδηγούς σπουδών των σχολών που θέλετε, ψάξτε για πληροφορίες σε διάφορα sites (*), αλλά προς θεού μην πάρετε αποφάσεις εν θερμώ και με υποθέσεις...

(*)Δείτε: πληροφορίες για τα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. από το υπουργείο Παιδείας. Η περσινή εγκύκλιος των μετεγγραφών (πάντως κάθες χρόνο η ίδια- ή σχεδόν ίδια- είναι και η φετινή θα βγεί τον Σεπτέμβριο). Ένα διαδικτυακό forum με πολλές χρήσιμες πληροφορίες.
Σίγουρα ψάχνοντας θα βρείτε και άλλες ιστοσελίδες και περισσότερες πληροφορίες, αλλά να έχετε πάντα στο μυαλό σας, ότι πέραν των επίσημων ανακοινώσεων και χαρτιών, θα πρέπει να προσέχουμε το καθετί που μας λέει ο οποιοσδήποτε άλλος μέσω διαδικτύου και να κρίνουμε το κάθετί που βλέπουμε.

ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ

Κυρίες και κύριοι, έχουμε την τιμή να σας παρουσιάσουμε την θρυλική περιγραφή του αγώνα για τα μπαράζ ανόδου στην Β' εθνική κατηγορία του αγώνα Παναιτωλικός-Ρόδος. Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα ούτε το ποιος περιγράφει. Ακούστε μόνο και θα καταλάβετε. Ο Χελάκης μπροστά σε αυτό το αριστούργημα φαντάζει τιποτένιος...





Υ.Γ. Όποιος βρει τι ομάδα είναι ο σχολιαστής του αγώνα κερδίζει δώρο!

Μ.Γ.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΓΙΟΥ-ΑΚΡΑΤΑΣ;



ΠΑΤΡΑ: Ξεκίνησε την Τρίτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη η εκφόρτωση των σιδηροδρομικών ραγών από την Ισπανία, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στην προέκταση της νεοκατασκευαζόμενης σιδηροδρομικής γραμμής Αιγίου- Ακράτας.
Οι ράγες έχουν μεταφερθεί στη χώρα με ειδικό πλοίο, το οποίο έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Πάτρας. Πρόκειται για το πλοίο «CHRISTINA G», το οποίο μετέφερε το πρώτο φορτίο με το σιδηροδρομικό υλικό και συγκεκριμένα 3.020 τόνους (1.524 τεμάχια) σιδηροδρομικές ράγες, 36 μέτρων μήκους η καθεμία. Το συνολικό μήκος των ραγών είναι 55,2 χιλιόμετρα, θα εκφορτωθούν με ειδικό γερανό και θα μεταφερθούν στο εργοτάξιο με ειδικά οχήματα. Αναμένονται ακόμη τρία φορτία, καθώς το συνολικό μήκος παραλαβής είναι 165,7 χλμ, τα οποία θα καλύψουν μήκος διαδρομής του σιδηροδρόμου διπλής κατεύθυνσης με 41,4 χιλιόμετρα.


Πηγή είδησης και φωτογραφίας:gowest.gr

Δικό μας σχόλιο: Θέλουμε επιτέλους να δούμε πότε θα τελειώσουν τα έργα και θα σταματήσει η ταλαιπωρία για όσους έρχονται από Αθήνα και άλλες πόλεις τις Ελλάδας με το τραίνο. Είναι πραγματικά τραγικό από Κιάτο μέχρι Πάτρα, το ταξίδι να διαρκεί έως και δυόμισι ή και τρεις ώρες, ανάλογα με τον κόσμο που ταξιδεύει. Επίσης αυτό που έχει ακουστεί, είναι ότι με τα νέα έργα θα φτάσει και ο προαστιακός μέχρι Πάτρα. Με την σημερινή κατάσταση, μου μοιάζει περισσότερο για όνειρο "θερινής νυχτός"...

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο 3,5% έφτασε λοιπόν το ποσοστό που ψήφισε τους γνωστούς οικολόγους πράσινους του κυρίου Τρεμόπουλου, δηλαδή περίπου 183605 συμπολίτες μας.
Να σας υπενθυμίσω ότι ο κύριος αυτός τάσσεται ανοικτά υπέρ της ονομασίας Μακεδονία στα Σκόπια, ενώ επίσης υποστήριξε ότι έγινε ελληνική το 1912 και κάτω από τον ελληνικό "ζυγό", και ακόμα δεν δίστασε να κακοχαρακτηρίσει τους Πελλοπονήσιους γραφιάδες και τους Κρητικούς χωροφύλακες που καταπίεζαν τους "καημένους" τους Οθωμανούς! Επίσης είναι φανερή η διάθεσή του να διαχωρίσει την Θεσσαλονίκη από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Και όμως! Βρέθηκαν ΕΛΛΗΝΕΣ οι οποίοι ψήφισαν αυτόν τον κρετίνο ο οποίος προφανώς χρησιμοποιεί την βιτρίνα της οικολογίας για να περάσει στην ευρωβουλή τα ανθελληνικά μηνύματά του.
Να σημειωθεί ότι ο Τρεμόπουλος έκανε μεταπτυχιακό στα Σκόπια.

Μ.Γ.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ...


Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Nτέιβιντ Μπλάνκετ, αναρρώνει μετά από... επίθεση που δέχτηκε από αγελάδα στο Nτάρμπισιρ. Ο Μπλάνκετ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι εκ γενετής τυφλός.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο πρώην υπουργός, ανήμερα των 62ων γενεθλίων του είχε πάει βόλτα με το σκύλο του στην περιφέρεια του Πικ.

Πιστεύεται ότι η αγελάδα έτρεξε προς τον σκύλο και στην προσπάθειά του να τον προστατέψει, ο πρώην υπουργός, σκόνταψε και χτύπησε κατά την πτώση.

Από το χτύπημα απεκόμισε ένα σπασμένο πλευρό και αρκετές μελανιές, γεγονός που δεν τον εμπόδισε από το να παρευρεθεί σε συνάντηση του Κόμματος των Εργατικών, αργότερα.

Ο Μπλάνκετ τόνισε ότι το ατύχημά του, του έδωσε μία νέα οπτική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κόμματός του.

"Πολύ φοβάμαι ότι αποτελώ μία μεταφορά για το τι συμβαίνει στην πολιτική. Μπορεί να χτύπησα, αλλά εξακολουθώ να περπατάω. Ελπίζω να μπορέσω να πάω στη σύσκεψη" (στην οποία πήγε τελικά) τόνισε ο άτυχος βουλευτής.

ΠΗΓΗ: News 24/7


Υ.Γ. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο Μπλάνκετ είναι ο δημιουργός των αντιτρομοκρατικών μέτρων στην Αγγλία, εξαιτίας των οποίων 11 αλλοδαποί κρατούνταν επί τρία χρόνια σε φυλακές υψίστης ασφαλείας χωρίς δίκη...

Μ.Γ.

KISS MADIAM@ ΟΛΑ9!



Το συγκρότημα λέγεται KISS MADIAM...Είχαν πάει στο Ελλάδα έχεις ταλέντο και τους φιλοξένησε ο Θέμος στην εκπομπή του...Προσωπικά θεωρώ ότι έχουν χιούμορ. Απολαύστε τους!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ!



Αύριο επιτέλους θα γίνουν οι ευρωεκλογές στην Ελλάδα. Τις προηγούμενες μέρες έχουν πραγματοποιηθεί οι εκλογές σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι στην Ολλάνδία, όπου το εντυπωσιακό ποσοστό του 80% των ψηφοφόρων απείχε. Σύμφωνα με τα exit polls τα οποία δημοσιεύτηκαν (καθώς τα επίσημα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν την κυριακή), το ακροδεξιό κόμμα PVV του Γκέρτ Βίλντερς -γνωστού για τις απόψεις που έχει εκφράσει για τους μουσουλμάνους και το Κοράνι- με ποσσοστό 15% θα καταλάβει τις 4 από τις 25 έδρες της Ολλανδίας, σε αντίθεση με καμία το 2004. Επίσης σήμερα διεξάγονται και οι εκλογές στην Κύπρο.
Στην Ελλάδα, θα κατέβουν 27 συνδυασμοί, αριθμός ρεκόρ, αν αναλογιστούμε το εκλογικό δυναμικό της χώρας μας. Μάλιστα ο Άρειος Πάγος, δεν ενέκρινε την συμμετοχή άλλων 7 συνδυασμών, για διάφορους λόγους. Πιο συγκεκριμένα δεν εγκρίθηκαν, τα εξής κόμματα: 1) Δημοκρατικοί (Μ. Μελετόπουλος), 2) Το Κόμμα του Υπεύθυνου Πολίτη (Κ. Σαρίνας), 3) Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης), 4) Οικολόγοι Εναλλακτικοί (Μιχ. Δερτούζος) και 5) Κομματικός Ξεσηκωμός Συνταξιούχων Ελλάδας.
Επίσης δεν υπέβαλαν συνδυασμούς το Πολιτικό Ελληνοευρωπαϊκό Φιλοζωικό Κίνημα (Γ. Μαυρουδής) και οι Οικολόγοι Ζωόφιλοι Ελλάδας (Αγγ. Κουτηλέκου).
Μα πείτε μου! Γιατί υπάρχει τόση μεγάλη διάσπαση. Ποιούς διαφορετικούς σκοπούς εξυπηρετούν οι 3-4 διαφορετικοί συνδυασμοί οικολόγων, οι 2 διαφορετικοί συνδυασμοί Μακεδονικών Μετώπων και πάει λέγοντας. Εμένα αυτό που μου δείχνει αυτή η κατάσταση, είναι ότι οι Έλληνες δεν έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας και να συζητάμε.
Γι' αυτό επί τη ευκαιρία αυτών των εκλογών, ας διδαχθούμε ότι η διάσπαση και η μη συνεργασία δεν βγάζει πουθενά και ότι θα πρέπει να μάθουμε πως σε ένα κόμμα πρώτο συστατικό που πρέπει να υπάρχει, δεν είναι η "πειθαρχία" στις αποφάσεις κάποιας κεντρικής ηγεσίας, αλλά η πολυσυλλεκτικότητα απόψεων και η διαμόρφωση κινήσεων και δράσεων, μέσα από την ζύμωση των διαφορετικών απόψεων και οπτικών γωνιών που έχει- εκφράζει ο κάθε άνθρωπος.

Επίσης εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τους συνδυασμούς που κατέρχονται στις φετινές Ευρωεκλογές.

Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΝΟΜΠΕΛ ΝΑΝΤΙΝ ΓΚΟΡΝΤΙΜΕΡ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!


Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα ζητά η βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Νοτιοαφρικανή συγγραφέας Ναντίν Γκόρντιμερ, προλογίζοντας το βιβλίο τού Κρίστοφερ Χίτσενς Τhe Ρarthenon Μarbles: Τhe case for reunification.
«Το γεγονός ότι ορισμένα μέρη της ζωφόρου του Παρθενώνα βρίσκονται σήμερα στη Βρετανία είναι ένα δείγμα αλαζονείας ξεκάθαρο, όπως το μάρμαρο» γράφει στον πρόλογό της, τον οποίο δημοσιεύει η Corriere della Sera με αφορμή την έκδοση του βιβλίου στην Ιταλία.
«Η αμφίβολη ηθική της επιλογής από πλευράς ενός εθνικού βρετανικού μουσείου, στην αυγή του 19ου αιώνα, να αποκτήσει την κληρονομιά μιας άλλης χώρας χωρίς να ρωτήσει με ποιον τρόπο και από ποιο χέρι κατέληξε στο εμπόριο, ήταν ξεκάθαρα δικαιολογημένη, παρά τον αμφιλεγόμενο χαρακτήρα της, στο όνομα της ίδιας αυτοκρατορικής αλαζονείας. Αυτό όμως έγινε στο παρελθόν. Η επιστροφή τους σήμερα βασίζεται σε δεδομένα που υπερβαίνουν τα αυστηρώς νομικά: στην αποκατάσταση μιας αποικιοκρατικής αδικίας, κεκαλυμμένης από μια απλή εμπορική συναλλαγή».
Η Γκόρντιμε τονίζει, επίσης, ότι δεν πρέπει να μιλάμε για «Ελγίνεια Μάρμαρα» αφού «τα Γλυπτά δεν ανήκουν και δεν ανήκαν ποτέ στον λόρδο Ελγιν».
«Δεδομένης της προέλευσής τους, λοιπόν, μπορεί να υποστηριχθεί με βεβαιότητα ότι τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα. Ωστόσο, σε σχέση με ό,τι αντιπροσωπεύει η αρχαιοελληνική κουλτούρα, τα ιδανικά του ανθρωπισμού και της ομορφιάς της Τέχνης, μπορεί να υποστηριχθεί ότι η ζωφόρος του Παρθενώνα ανήκει στην πολιτιστική κληρονομιά ολόκληρου του κόσμου, σε όλους εμάς που, έστω υποσυνείδητα, ανακαλούμε από εκεί κάτι από τη δική μας δημοκρατική αισθητική. Από μια τέτοια επιχειρηματολογία προκύπτει μια άλλη: πού πρέπει να εκτίθενται παρόμοιες μορφές τέχνης οι οποίες ανήκουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα; Πού μπορεί η πλειονότητα εξ ημών να απολαύσει μια ματιά τόσο διαφωτιστική;» διερωτάται.
Καταλήγοντας, η Γκόρντιμερ επαναλαμβάνει πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στη χώρα μας, καθώς «είναι ένα κομμάτι του πολιτιστικού DΝΑ των Ελλήνων και εκεί ανήκουν» και τονίζει πως η επιστροφή τους θα ήταν μια κατάκτηση για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Τέλος, επισημαίνει ότι «η αίθουσα του Παρθενώνα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Αθήνα, προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα να “ακολουθήσει” κανείς την Πομπή των Παναθηναίων όπως απεικονίζεται στη ζωφόρο (μήκους 106 μέτρων) και δη σε έναν χώρο που βλέπει κατευθείαν στον Παρθενώνα, στην κορυφή του Ιερού Βράχου».
Πηγή είδησης: in.gr. Πηγή εικόνας: naftemporiki.gr.

Νομίζω ότι τα οποιαδήποτε σχόλια είναι περιττά...

ΕΛΛΑΔΑ: ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ 20% ΤΩΝ INTERNET CAFE!

Η κρίση άγγιξε και τα internet καφέ. Μέχρι τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, εκτιμάται ότι το 20% των καταστημάτων internet καφέ της Ελλάδας ανέστειλε τη λειτουργία του.
Υπολογίζεται ότι, μέχρι πρότινος, λειτουργούσαν περί τα 1.000 καταστήματα internet καφέ στην Ελλάδα.
Περίπου 200 από αυτά έκλεισαν, αλλά εξαιτίας της κρίσης και άλλα εξαιτίας του προωθούμενου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα «φρουτάκια».
Στην αγορά κυριαρχούν τα καταστήματα in.spot, the web, gnet, bits and byte και e-global.
Η τελευταία αλυσίδα, εξαιτίας της κρίσης, «πάγωσε» τις σκέψεις για εισαγωγή στην Εναλλακτική Αγορά.
Από την άλλη πλευρά, κινήσεις συγκέντρωσης της αγοράς πραγματοποιεί η in.spot, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία εξετάζει την εξαγορά κάποιων από τις παραπάνω αλυσίδες καταστημάτων.

Έντονες αντιδράσεις στο νέο σχέδιο νόμου
Πάντως, την έντονη αντίδραση του κλάδου έχει προκαλέσει το νέο σχέδιο νόμου για τα ψυχαγωγικά και τυχερά παιχνίδι που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια εξεύρεσης πρόσθετων εσόδων και ταυτόχρονα, αποφυγής νέας καταδίκης από την ΕΕ.
Η Συντονιστική Επιτροπή Ηλεκτρονικών Παιγνίων της Ελλάδας ετοιμάζει νέα προσφυγή στην ΕΕ, όπως και αρκετά internet καφέ, τα οποία έχουν υποστεί τεράστια ζημιά, έπειτα από τη δημοσιοποίηση του θέματος.
«Αυτή τη περίοδο, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο σχέδιο ‘ταφόπλακα’ για τον κλάδο των 70.000 εργαζομένων και 10.000 χιλιάδων επαγγελματιών στα ηλεκτρονικά ψυχαγωγικά παιχνίδια και internet café», αναφέρει ο πρόεδρος της
Συντονιστικής Επιτροπής Ηλεκτρονικών Παιγνίων στην Ελλάδα, Γιάννης Παντουβάς.
«Το νέο νομοσχέδιο δεν αναφέρει τίποτα για τα φρουτάκια, τίποτα για την απελευθέρωση των τυχερών ηλεκτρονικών παιχνιδιών που λειτουργούν μονοπωλιακά στα καζίνο.
Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, αν θα πάμε στο μοντέλο της Ισπανίας και της Ιταλίας, όπου λειτουργούν αδειοδοτημένα καταστήματα», συμπληρώνει ο κ. Παντουβάς.
Το ισπανικό μοντέλο προβλέπει, για τον παίχτη, χαμηλά πονταρίσματα (από 20 ως 50 λεπτά), αλλά και χαμηλό περιθώριο κέρδους (ως 50 ευρώ).
Μερικώς διαχωρίζει τη θέση του, ο κ. Νίκος Γκιουζέλης, εκπροσωπώντας τη μεγαλύτερη αλυσίδα internet καφέ στην Ελλάδα, την in.spot.
«Η κυβέρνηση πρέπει να αποσαφηνίσει ποια είναι τα τυχερά από τα ψυχαγωγικά παιχνίδια. Δεν είναι δυνατόν να απαγορεύει, με το νέο νομοσχέδιο, την είσοδο σε internet καφέ παιδιών κάτω των 18 ετών και να μη μας επιτρέπει να λειτουργούμε μετά τις 1 τα μεσάνυχτα», επισημαίνει ενδεικτικά.
Η όλη ιστορία ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέσπισε το νόμο Ν. 3037/2002, απαγορεύοντας την εγκατάσταση και λειτουργία όλων των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, είτε αυτών που διενεργούντο αυτοτελώς σε ανεξάρτητα μηχανήματα, είτε μέσω του διαδικτύου.
Τότε, αναγκάστηκαν όλα τα καφενεία, net café, χώροι ψυχαγωγίας, ακόμα και πλοία να απομακρύνουν τα ηλεκτρονικά τους παιχνίδια, καθώς κάθε λογής παιχνίδι είχε «ποινικοποιηθεί», εξαιτίας του μαύρου χρήματος που διακινούταν από τα «φρουτάκια» που ανθούσαν, τη περίοδο εκείνη, σε καφενεία και λέσχες.
Αρκετοί επαγγελματικοί φορείς κατήγγειλαν το καθεστώς αυτό στην ΕΕ, η οποία καταδίκασε με ημερήσιο πρόστιμο την Ελλάδα.
Τώρα, η κυβέρνηση προσπαθεί να συντάξει ένα νέο σχέδιο νόμου, το οποίο θα αποσαφηνίζει τη διάκριση μεταξύ «ψυχαγωγικού» και «τυχερού» παιχνιδιού.

Η παραπάνω είδηση είναι από το capital.gr. H εικόνα είναι από το arrenaradio.com.

FRANZ FERDINARD:ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ!


Μετά την ατυχία με τους Depeche Mode στο Terra Vibe, ακυρώνεται και η προγραμματισμένη για τις 3 Ιουνίου συναυλία των Franz Ferdinand, επίσης στη Μαλακάσα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του συγκροτήματος, απρόβλεπτοι παράγοντες καθιστούν αδύνατη τη μεταφορά του εξοπλισμού του συγκροτήματος από το Pinkpop της Ολλανδίας στην Ελλάδα.

Η εξαργύρωση των εισιτηρίων θα γίνει από την Δευτέρα 1η Ιουνίου έως και το Σάββατο 20 Ιουνίου στα Ticket House Αθήνας (Πανεπιστημίου 42 - εντός της στοάς) και Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 102).


Πηγή είδησης in.gr.